M-AM MUTAT PE COSMINMUNTIANU.RO!!!!!!!!!!!

Tipografie Photoshop-Tutorial

Tananana. Am incercat sa realizez o tipografie exact ca cea de mai sus dar incercand sa fac in acelasi timp si un tutorial nu prea am ajuns la rezultatul dorit. Ceea ce am realizat este doar cu scop informativ doar, nu si estetic! Uite ca revin cu inca un tutorial pentru o tipografie. Daca vreti sa aflati ce inseamna arta crearii unei tipografii puteti da click aici sau puteti citi mai multe pe Wikipedia. Sa pornim la drum!

Pasul 1: deschideti portretul pe care doriti sa lucrati in Adobe Photoshop. Eu am ales aceasta imagine. Din pacate am stricat-o pana la final..:D1Ajustati contrastul. Click pe layer-ul Background si mergeti la Image->Adjusments->Brightness/Contrast. Aici selectati valoarea 40 pentru contrast si dati ok.

2

3

Alegeti meniul SELECTI->COLOR RANGE.4Din fereastra care se deschide alegeti SHADOWS si apasati OK.

45

Apasa CTRL+J (MAC:Command+J) pentru a copia umbra selectata intr-un nou layer pe care il creati dand click jos in meniul pentru layere apasand un simplu click.6Veti obtine o imagine ca cea de mai jos:7Repetati procedeul doar ca de aceasta data trebuie sa alegeti MIDTONES. Dati ok si mergeti mai departe.8910Ascundeti layer-ul numit Background apasand pe iconita din fata sa (debifati-o).

11

Da click pe layer-ul numit LAYER 2 si mergi la EDIT->FILL. Selecteaza BLACK si bifeaza casuta Preserve Transparency.

121314Repeta pasul alegand 50% Gray. Nu uita sa lasi bifata casuta pentru Preserve Transparency!

1516Selecteaza cele 2 layere, da click dreapta si alege MERGE DOWN sau foloseste scurtatura CTRL+E.

17

Creeaza un document nou. File -> New (CTRL+N).

18

Selecteaza ca default sa fie culorile alb si negru. Apasa tasta D.

19Foloseste ce text vrei tu alegand unealta de text din meniul din stanga sau apasand tasta T.

20

Da click dreapta pe layer-ul textului si apasa optiunea Rasterize Type. Nu uita sa faci acest lucru pentru fiecare cuvant scris!

20

Mergi la meniul Edit->Define Brush Preset. Apasa pe aceasta optiune si da un nume brush-ului care va fi realizat. Ca sa nu va incurcati folositi acelasi nume pe care il are si layer-ul cu textul in sine.

2122Adaugati mai mult text! Te rog sa-ti lasi imaginatia sa zburde, nu-i pune piedici si foloseste ce font doresti tu, orice text!

23Creeaza un layer si seteaza Foreground color pe black. Poti face asta foarte simplu, doar apasand tasta D.

24Alege unealta Brush din stanga sau apasa B. Pentru mai multe optiuni apasa F5 si modifica dupa bunul plac setarile nou aparute in prim plan. Mareste totusi spatierea intre cuvinte pentru un aspect cat mai aerisit. Fa acest lucru pe layer-ul creat la pasul precedent si nu utiliza sa ascunzi layer-ul cu portretul in sine!

2526272829Adauga un layer nou si alege albul drept culoare de fundal. Paint bucket tool si apasati pe imagine. Trage layer-ul pe care-l vrei crea acum sub cel cu „pictura” (ma refer la cel cu text).

3031Debifeaza toate layer-ele exceptandu-l pe cel cu portretul alb negru de la inceput. Pe urma da click pe el pentru a-l face activ.Foloseste CTRL+A pentru a selecta tot continutul iar apoi CTRl+C pentru a-l copia.

3334Activeaza primul layer si apasa click pe Add Layer Mask din meniul de jos.Tine apasat ALT, da click pe patratelul layer mask-ului si apasa CTRL+V.38Apasa CTRL+D pentru a deselecta. CTRL+I pentru a inversa culorile.

39Activeaza layer-ul cu text dand click pe patratelul cu fundal transparent, nu al celui cu LAYER MASK!

41Adauga un layer nou si pune mai mult text pe dinafara.42Adauga putina culoare lucrarii. Click pe layer-ul pictat si alege Blending Options. Aplica un gradient peste.

4345Repeta pasul acesta si pentru textul adaugat in exces.

46

Salveaza imaginea si gata. 4748

Eu am obtinut la final imaginea de mai jos. Spor la creat!

123Tutorial realizat integral de catre Muntianu Cosmin Andrei pentru www.cosminmuntianu.com si www.cosminmuntianu.wordpress.com. Toate drepturile rezervate!

 

Comentariile sunt închise.