M-AM MUTAT PE COSMINMUNTIANU.RO!!!!!!!!!!!

Podul de flori

6 mai 2013, o zi banala pentru romani. A doua zi de Paste, o zi in care oamenii ies la cumparaturi sa-si reumple frigideru’ c-au consumat tot in prima zi a sarbatorii Invierii Domnului. O zi fara prea multe conotatii pentru cetateanul de rand.

Uite ca tot pe 6 mai 2013 se implinesc 23 de ani de cand fratii de pe malurile Prutului ce au fost despartiti de catrea URSS s-au putut reintalni. In aceasta zi istorica fratii s-au putut reimbratisa fara a le fi frica de pustile grainicerilor, au putut schimba o vorba, au putut lacrima unul pe umarul celuilalt. Numai cat scriu aceste cuvinte mi se rupe inima gandindu-ma la atrocitatile comise de catre URSS, familii despartite, frati indepartati unul de celalalt chiar daca erau despartiti de doar 10 metri de apa.La 6 mai 1990,intre orele 13:00 si 19:00,romanilor li s-a permis trecerea Prutului si intrarea in Basarabia Sovietica fara pasaport si viza. Evenimentul a fost denumit drept Podul de flori din pricina aruncarii in apele Prutului a sute de mii de flori in mod simbolic.poduldeflori

De-a lungul frontierei de 700 km de pe Prut, au fost create opt puncte de trecere: Miorcani – Pererita, Stanca – Costesti, Iasi – Sculeni, Ungheni – Pod Ungheni, Albita – Leuseni, Falciu – Tiganca,Oancea – Cahul si Galati – Giurgiulesti iar peste 1,200,000 de oameni au luat parte la eveniment.Al doilea Pod de flori s-a desfasurat pe 16 iunie 1991 iar de aceasta data li s-a permis cetatenilor basarabeni intrarea pe teritoriul Romaniei fara vreun act care sa ateste acest drept.

Frati despartiti cersind persmisiunea Estului timp de 50 de ani pentru a se putea imbratisa, 50 de ani in care Basarabia a fost supusa nedreptatii, 50 de ani in care cetatenilor de pe o parte si de alta a Prutului le-a fost teama de baionetele soldatilor, 50 de ani in care teritoriul lui Burebista a fost sfartecat si impartit, 50 de ani in care gardurile au tinut la distanta locuitorii unicei Romanie.

Cand te vei trezi, romane? Cand iti vei cere teritoriul furat de cancerul comunist? Au trecut putin peste 2 decenii si se pare ca Romania a uitat de aceasta zi istorica. N-am vazut nici o televiziune care sa vorbeasca despre acest eveniment dar in schimb ne baga pe gat pseudovedete care nu au nimic in creier in afara de vesnica prostie. Din pacate…

Acest clip vorbeste de la sine despre aceasta nenorocire romaneasca.

One response

  1. Pingback: Podul de flori | Blogul lu' Cosmin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s