1 mai, ziua bastinasului roman

1 mai 20131 mai, roman fiind m-am acomodat cu situatia mea. Probabil toata lumea stie ce face romanu’ de 1 mai.  Zi libera, 1 mai ofera o zi de relaxare tuturor bugetarilor prin lege. De ce? 1 mai marcheaza ziua internationala a muncii asa ca este sarbatorita prin..absenteism.

Fiind cald afara si vreme numai buna de-un gratarel, maine, cu siguranta! vom vedea la TV    fatuci care vor  prezenta imagini de prin nu stiu ce poienita cu niste cocalari burtosi si cheliosi care ragaie de la bere. De ce? Ca asa-i romanul, cum prinde ocazia iaca fuge la iarba verde. Ce ma deranjeaza pe mine la asta? Nu multe da’ faptul ca nu poti merge si tu linistit prin acea zona ma scoate din minti. Cu siguranta fiecare maimutoi va baga cheia-n contact, va apasa pe buton sa deschida geamurile, va deschide usile chiar si haionul de la portbagaj, va apasa pe PORNIRE la casetofon, va cauta cea mai tampita manea, ii va da play si va incinge dansul in jurul bolidului balegos.

Alta poveste, sigur va veti satura in seara asta de aceasta melodie. Concetateanul meu, omul nascut pe plaiurile mioritice simte nevoia de a impartasi cu toata lumea ca maine este 1 mai si ca sta acasa. Cum? Prin intermediul Facebook-ului, fiecare va posta aceasta melodie pana o vei vedea de atatea ori incat il vei implora pe Hitler sa te arunce-ntr-un lagar fara posibilitatea de a fi exonerat din fiece motiv. 1 mai, 1 mai, 1 mai. Toata lumea merge in Vama, o multime de pletosi, rockeri care fac un foc de tabara si roaga venirea ploii in lume ca un trib de africani.

Mi se pare o asa mare tampenie chiar si deschiderea sezonului estival la 1 mai. Nu se putea deschide inainte? 1 mai iti garanteaza ca vei avea parte si de caldura? Nu, nu o face! Voi ce faceti de 1 mai?Si ca sa va plictisesc si eu, uitati mai jos melodia.

Un gând despre „1 mai, ziua bastinasului roman”

Lasă un comentariu