M-AM MUTAT PE COSMINMUNTIANU.RO!!!!!!!!!!!

Prima conversatie telefonica restaurata de Muzeul Smithsonian

Vechi sau noi, din totdeauna au existat tehnologii de comunicare intre persoane. Ori ca gal_mare_telefoane2vorbim printr-un furtun intre doua incaperi, ori ca vorbim la distanta prin undele radio, oamenii, ori ca vorbim prin doua pahare legate de-un fir intre ele putem comunica cu usurinta. Nici nu realizam cat de veche este telefonia mobila dar uite ca Muzeul Smithsonian ne pune la dispozitie prima conversatie purtata la un telefon de catre Alexander Graham Bell.

Inventatorul telefonului a fost inregistrat pe un disc realizat din ceara si carton in urma cu 30 de ani iar dupa restaurarea completa a acestui „cd de moda veche” putem auzi cu usurinta ce a azis marele inventator al telefonului mobil dupa ani si ani de munca la o metoda de a inregistra si transporta o voce umana cu ajutorul electromagnetismului. Evenimentul a avut loc in 1876 iar conversatia a fost tinuta intre Alexander Graham Bell si asistontul (pardon, asistentul) vrednicului cercetator si tatal telefonului mobil, Watson.Conversatia nu a fost purtata la distanta ci intre doua camere iar undele au fost transmise prin intermediul unui fir. Prima propozitie rostita de Bell a fost:”Domnule Watson, vino încoace, vreau să te văd.” Au trecut multi ani pana cand metoda a devenit una viabila si folosita pe scara larga dar astfel s-a nascult telefonul iar Alexander Graham Bell este considerat tatal telefonului.

Au trecut alte cateva zeci de ani pana cand s-a inventat telefonul mobil, mai exact acum 40 de ani, in 1973. Probabil cu totii ati vazut o caramida, pardon, telefon cu antena din aia de 10 metri pe care o puteai baga in ochi vecinului de peste deal, fara probleme. S-a ajuns ca in ziua de astazi sa detina un telefon mobil iar totul a inceput cu un simplu disc de carton in anul 1876. Un pas mic in acea perioada, un pas enorm pentru evolutia telecomunicatiilor moderne.

Iata si inregistrarea audio a conversatiei pe care o puteti asculta apasand dand click pe urmatorul link:http://www.trilulilu.ro/muzica-soundtrack/alexander-graham-bell

One response

  1. Pingback: Prima conversatie telefonica restaurata de Muzeul Smithsonian | Blogul lu' Cosmin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s