M-AM MUTAT PE COSMINMUNTIANU.RO!!!!!!!!!!!

Cum sa stergi un watermark in Photoshop

Astazi revin cu un tutorial pentru pasionatii de Photoshop si nu numai! Va voi 320009_10152662189785018_1882595708_narata cum sa stergeti un watermark pe o imagine. Nu va disparea complet dar macar nu va mai fi evidentiat asa tare..

Pentru inceput sa vedem ce este un watermark. Un watermark sau un filigran este un text / imagine care se pune pe ceea ce doresti sa introduci sub normele drepturilor de autor. Practic, tot ceea ce contine un watermark este interzis de reprodus fara acordul scris al autorului de drept. Acest lucru este interzis prin lege asa ca eu nu-mi asum nici o responsabilitate fata de actiunile voastre, eu doar va arat metoda scoaterii watermark-ului in Adobe Photoshop. Aceasta functie a fost implementata odata cu aparitia pe piata a noului Photoshop, respectiv Photoshop CS 6.

Prima data deschideti imaginea dorita. Eu am ales wallpaper-ul celor de la Samsung.1 Selectam QUICK SELECTION TOOL exact ca in imaginea de jos. Puteti folosi tasta W pe post de scurtatura.

2Mai departe nu avem decat de selectat textul pe care dorim sa il indepartam. Asta se face foarte usor, doar dai click pe fiecare litera si aceasta va fi selectata. Nu uita sa le incluzi pe toate in selectia ta!

3Imediat dupa ce ai terminat al treilea pas, trebuie doar sa dai click dreapta in zona textului ales. Iti va aparea un nou meniu si tu trebuie sa selectezi optiunea „FILL„. 4

Imediat dupa asta iti va aparea un alt meniu (complicat? nu!). Aici nu prea ai de facut nimic. Doar dai OK si s-a terminat povestea.5Apasati OK si watermark-ul va disparea ca prin minune. Va ramane doar selectia textului dar textul va fi disparut deja.6Ce-i drept, aceasta metoda nu este prea reusita dar daca doar vrei sa scapi de un mic textulet care-ti sta in cale nu ai nimic de pierdut. Un ochi nu foarte atent va vedea locul unde a fost watermark-ul. Poti vedea asta in imaginea de mai jos.
7Nu va ramane decat sa incercati si voi. Scoateti cate watermak-uri doriti dar sa nu dati vina pe mine ca v-am aratat!

 

 

 

 

One response

  1. Pingback: Cum sa stergi un watermark in Photoshop | Blogul lu' Cosmin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s