Stocarea in nori

skydrive_lrg

Am ceva timp de cand folosesc asa numitele servicii de stocare in cloud asa ca pot spune c-am ceva experienta cu norisorii mei plini cu date. Stocarea in cloud a devenind un trend ascendet in ultimii ani.M-am hotarat sa va precizez cateva site-uri care ofera asemenea “produse”.

Totusi, prima data eu zic sa intelegem ce inseamna stocarea in cloud. Stocarea in cloud reprezinta stocarea fisierelor pe anumite servere din toata lumea, practic poti avea acces la datele tale fara a le pastra in calculator sau alt dispozitiv cu o anumita memorie interna. Cum pot avea acces la date? Usor!Le poti accesa de pe computer,tableta sau chiar un smartphone. Poti urmari filme fara macar ca acestea sa existe fizic in memoria interna a device-ului tau.Trebuie doar sa dispui doar de o conexiune la internet.Iti recomand conectarea prin intermediul Wi-Fi-ului daca doresti sa vizionezi un film. De ce? Un longmetraj urmarit timp de o ora jumatate-doua ore iti consuma in jur de 500-700 MB trafic de date. Daca ai un abonament de date, asta inseamna in jur de 8 euro pierduti in mai putin de doua ceasuri.

Eu folosesc Dropbox,Google Drive si chiar mai rar SkyDrive. Cred ca sunt cele mai folosite servicii din aceasta categorie si as vrea sa vorbim putin despre fiecare. Voi incepe cu Google Drive.De ce Google Drive? In primul rand, serviciul este oferit gratuit de catre Google (companie mare, domnule!). Se instaleaza usor, dispui de 5GB spatiu de stocare si nu ai nevoie decat sa dispui de un cont Google (un cont de Google Mail). Instalarea se face foarte usor, dai cateva click-uri si gata. Aplicatia iti va crea un folder numit Google Drive. Poti seta daca doresti ca fisierele sa fie sincronizate automat, daca sincronizarea sa inceapa odata cu pornirea computer-ului si multe altele. De asemenea, ai parte de un panou de control pe care-l vei gasi pe www.drive.google.com, vei putea accesa fisierele tale direct din browser si cred ca cel mai important pentru cei din nisa aceasta a afacerilor, Google iti pune la dispozitie Google Docs, un fel de Microsoft Word care iti permite sa realizezi doar operatii elementare dar folositoare.Daca doresti, poti cumpara mai mult spatiu de stocare.

Dropbox. De ce? Pai si Dropbox, ca si Google Drive iti ofera stocare in cloud absolut gratis, nici macar nu-ti baga reclame pe gat. De data asta ai parte de doar 2GB spatiu de stocare. Si aic poti cumpara spatiu de stocare dar esti poti primi si gratis. Esti stimulat in acest sens prin aducerea de noi prieteni, la fiecare cont creat care iti sugereaza numele vei primi inca 200MB spatiu in cloud. Principiul de functionare este acelasi ca si la Google Drive, soft-ul iti creeaza un folder numit Dropbox care-ti va sincroniza fisierele cu contul tau Dropbox. Pentru a-l crea ai nevoie doar de un e-mail (Yahoo Mail, Google Mail, Rocket Mail), nu conteaza de care.Ai acces la fisierele tale pe www.dropbox.com. Mai nou, unele smartphone-uri vin la pachet cu un cont Dropbox de 50GB valabil timp de doi ani, dupa aceea, daca doresti sa-ti pastrezi datele online trebuie sa platesti. De asemenea, Dropbox are implementat un sistem de video-streaming. Ce inseamna asta? Inseamna ca poti urmari un film direct din Dropbox, fara a-l copia in device-ul propriu.

Si acum nou sositul SkyDrive. Acest serviciu este oferit gratuit de catre Microsoft,un serviciu nu cu foarte multi ani in spate. Ai parte de 7GB spatiu de stocare. Nu stiu prea multe despre el din cauza ca nu-l folosesc, tot din aceasta cauza nici n-o sa comentez foarte mult pe aceasta tema.Mai precizez doar ca smartphone-urile cu Windows Phone aduc la pachet cei 7GB spatiu de stocare odata cu achizitionarea lui.

Mai nou, si Vodafone si-a lansat un serviciu de stocare in cloud. El vine cu achizitionarea unui nou abonament RED.

Tu folosesti servicii de stocare in cloud?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s