M-AM MUTAT PE COSMINMUNTIANU.RO!!!!!!!!!!!

Virusii pe mobil au crescut cu 163% in 2012, 95% dintre ei atacand Android-ul

evil-android-malware

Sa fim sinceri, virusii sunt foarte aiurea. Din pacate, ei ne distrug linistea si fericirea in lumea asta a telefoniei mobile. Nu iti vor distruge telefonul dar cu siguranta ii vor distruge modul de functionare, fluiditatea..
Vestea proasta este faptul ca rata de infectare a crescut excesiv in 2012, cu nu mai putin de 163% comparativ cu 2012. Nesurprinzator este faptul ca 95% dintre infectari au avut loc pe dispozitivele cu Android l bord, infectare mare datorata ratei mare de raspandire a acestui sistem de operare mobil in lume.
Cercetarea a fost facuta de NQ Mobile,care..surpriza! Este o companie de protectie mobila. Faptul ca aceasta companie se ocupa de creearea unor soft-uri care sa combata virusii nu trebuie sa ne faca sa le ignoram mesajul, dar se poate ca lucrurile sa nu fie atat de rele precum ei le prezinta, acesta putand fi doar un act de marketing.Conform acestei cercetari, peste 32,8 milioane dispozitive cu Android la bord au fost infectate in 2012. Numarul infectarilor nu pare mic nici daca comparam cu numarul mare de dispozitive vandute in intreaga lume, un cardinal astronomic!
nq-mobile-chart-1Chiar daca reprezinta aproximativ cea mai mare piata de desfacere, utilizatorii cei mai protejati nu sunt asiaticii, ci americanii care nu prea sunt ingrijoratie de aceste statistici. Majoritatea atacurilor sunt par a fi concentrate in China, India si Rusia. Nu cred ca instalarea unui soft specializat anti-virus ar ajuta prea mult dar descarcarea exclusiva din magazin Play al celor de la Google va va feri cu siguranta de surprize neplacute pe viitor. De ce? Pentru ca Google s-a angajat in a controla  toate aplicatiile urcate in Play Store si a le verifica impotriva virusilor.

nq-mobile-chart-2


One response

  1. Pingback: Virusii pe mobil au crescut cu 163% in 2012, 95% dintre ei atacand Android-ul | Blogul lu' Cosmin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s