M-AM MUTAT PE COSMINMUNTIANU.RO!!!!!!!!!!!

La multi ani, Helmuth Duckadam!

Helmuth Duckadam (n. 1 aprilie 1959, Semlac, județul Arad), este un fost portar de fotbal al României, supranumit „Eroul de la Sevilla”. A jucat la echipele Steaua București și Constructorul Arad.

Originea

Tatăl său, Josef Duckadam, este de loc din Șagu German, județul Arad. Mama sa, Elisabeth Kálmán, este originară din Semlac, care este și locul nașterii lui Helmut Duckadam. În timpul copilăriei a fost educat în special de bunica sa maternă, Elisabeth Kálmán (născută Schmidt, Germania).

Cariera sportivă

Primii pași în fotbal i-a făcut în comuna natală, la echipa Semlacana, în 1974 când ajunge la Școala Sportivă Gloria Arad. În anul 1977, a debutat ca portar la Constructorul Arad, în Divizia C. Un an mai târziu este transferat de UTA, unde debutează în Divizia A (17 septembrie 1978, CS Târgoviște – UTA 2-0).

După 4 sezoane la gruparea arădeană, este transferat la Steaua București, unde se impune treptat ca titular. Este supranumit „Eroul de la Sevilla”, după ce în finala Cupei Campionilor Europeni cu FC Barcelona apără toate cele patru lovituri de departajare, executate de Alesanco, Pedrazza, Alonso și Marcos, având o contribuție enormă la câștigarea trofeului de către Steaua București. Performanța reușită de Helmuth Duckadam pe stadionul „Sanchez Pizjuan” din Sevilla este înscrisă în celebra Carte a Recordurilor.

În același sezon în care a reușit cea mai bună performanță a unei echipe românești, cariera sa a fost înteruptă brusc, din cauza unui anevrism care a impus o intervenție chirurgicală la brațul drept, aceasta determinându-l să iasă definitiv din fotbalul de performanță la vârsta de 27 de ani.

La 3 ani de la finala de la Sevilla, în anul 1989, Duckadam s-a reîntors pe teren, pentru ultimele două sezoane, la divizionara B, Vagonul Arad. În total are 133 de apariții în divizia A, 13 în Cupa României și 9 în Cupa Campionilor Europeni.

Sursa:wikipedia.ro

2 responses

  1. Dan

    Apara Duckadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaammmm!!!!Cupa Campionilor vine la Bucuresti

    14 Aprilie 2013 la 1:16 pm

  2. Dan

    Sau poate e o pacaleala:-?

    14 Aprilie 2013 la 1:17 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s