A luat sfarsit, povestea s-a dus dracu’. S-a terminat Dexter!

Am scris de mai multe ori despre Dexter, ultimul articol fiind aici.  Ultimul sezon, ultima carte jucata de un scenarist pe culmile succesului. Putea fi un final epic dar se pare ca creatorii serialului nu au dorit asta si ne-au lasat cu un gust amar, zic eu.Am avut asteptari mai mari de la acest ultim episod, in special.  Daca nu stiti despre ce este vorba in acest block-buster, va scriu cateva randuri mai jos.x3Dexter prezinta viata unui tanar analist in pete de sange care lucreaza la Politia Statala din Miamai (Miami Metro Police) la sectia omucideri. Ce inseamna asta mai concret? El lucreaza in laboratorul criminalistic ajutand la descifrarea petelor de sange. Se pare ca din acestea iti poti da seama ce si cum s-a intamplat. Daca a fost o crima violenta, in incapere va fi sange pe toti peretii si asa mai departe.El nu prea are o viata sociala, inca de mic iubind sa stoarca viata din fiinte. A inceput cu cainele vecinilor iar in final devine un criminal in serie, dependent de crime si de trofee. Ce trofee, domnule? Picaturi de sange luate pe lamele de sticla, puse intr-o cutie unde le poate vedea, astfel amintindu-si povestea din spatele fiecarei crime. Dexter ajunge sa se casatoreasca cu Rita dar Morgan o da in bara in final. Din dorinta de a lua viata unui om asemenea lui, el isi pune familia in pericol iar “Pasagerul sau Intunecat” este ingenunchiat odata cu moartea sotiei sale.
Filmul asta este de-a dreptul fascinant, actorii sunt bine alesi si desi stii ce se va intampla, respectiv in fiecare sezon va fi ucis un alt criminal in serie, Dexter reuseste sa te tina in suspans in fata micului ecran.x1Ciudat lucru ca Dexter a ales sa-l lase pe Saxon in mainile politistilor, a ales sa-i ofere gloria prinderii unui mare criminal surorii sale, Debra. Se pare ca decizia nu a fost tocmai inspirata iar aceasta a fost grav ranita. Impuscata in abdomen si lasata sa sangereze pana la moarte. Filmul asta iti pune si emotiile pe ace. Cum sa nu ti se faca macar putin pielea de gaina cand vezi ca un frate alege sa sufere singur ca sa nu te priveze de fericirea dupa care tanjesti de foarte mult timp? Cum? Nu ai cum, oricat de impietrit ai fi. Apoi sa-l vezi pe Dexter cum nu o abandoneaza in spital ca pe o leguma, el preferand sa o deconecteze de la aparate si sa o returneze naturii, moarta. Invelita doar cu un cearsaf de-un alb pur. Mirific peisaj, culori inchise care parca tind sa tina doliu unui mare rol care tocmai s-a stins astazi, de fapt ieri, 22.09.2013.Sa vezi un tata care prefera sa dispara doar pentru a nu-si mai trage in jos copilul. Vorba lui:”I destroy everyone I love. And I can’t let that happen to Hannah. To Harrison. I have to protect them. From me.” x2Parerea mea este ca finalul a fost un adevarat cacat. Cum sa dispara, toata lumea sa creada ca Morgan a murit si cand colo el s-o frece linistit intr-o cabina de tir la dracu-n praznic? Nu prea are logica. Inteleg ca-i grea logica, eu nu am reusit sa trec de media 8 da’ mna, ei ce-au facut?! Ca un adevarat geniu, Dexter si-a inscenat moartea si a iesit din scena pe usa din dos lasandu-si fanii cu gura cascata, acestia neavand sansa ca vreaodata sa afle daca el a ajuns sa fie fericit, sa calareasca un ponei roz care caca curcubeuri in Argentina.

Sincer sa fiu, sfarsitul mi-a lasat un gust amar dar il asteptam de foarte mult timp. De la sezonul 6 o cam tot lungesc scenaristii dar nu prea au scos cine stie ce, mai bine s-ar fi retras atunci cand inca serialul era cu adevarat pe val, asta se intampla pe la sezonul 5-6.Nu mai vreau sa scriu nimic legat de aceasta tema, asta fiind ultima postare despre Dexter pe blog-ul meu.S-a terminat. (punct)

18 gânduri despre „A luat sfarsit, povestea s-a dus dracu’. S-a terminat Dexter!”

  1. intradevar serialul mi-a lasat si mie un gust amar dar totusi finalul cred eu a fost de succes in mare parte deoarece nu s-a terminat ca toate telenovelele romanesti always happy ending. Pe de alta parte…urmarind acest serial atatia ani recunosc faptul ca inca mai sunt socat de finalul pe care l-a avut

  2. Eu cred ca scenaristii au vrut sa ne sugereze prin acest final ceea ce a spus criminalul in serie ” Zana maseluta” cand era pe masa lui Dexter …. adica toti criminalii in serie vor ajunge singuri… Aiurea mi s-a parut moartea lui Deb..

  3. Mie mi se pare o porcarie finalul asta, speram la un happy end.Ar fi fost misto ca Debra sa ramana in Miami(vie) impreuna cu Quin iar Dexter in tarile calde impreuna cu blonda si baiatul lui.

Lasă un comentariu